Family house

Kulcs | 2002

The steep east-western downhill determined the layout of the house. The lie of the land resulted a shifted floor layout building. The 330 sqm GFA, three level house layout follows the declivity. The front volume of the building with dense character, small, narrow openings ensure the privacy, and the eloignment from the street, but the sight of the warm materials soften the rigid look of the elevation. The “U” shaped layout create a familiar, private patio with a friendly southern insolation, and allowed to build an opened elevation with large openings. The private patio organise the characteristic elements of the elevations such as timber cladding, verandah, porch, and merge the limit between interior and external spaces.

Architect:Tóth Csaba
Gross floor area:330 sqm