Bárd utca társasház

Budapest, Ferencváros | 2018
SAROK 1 NEZET KEKEBB EG

A Beruházó egy vegyes funkciójú (lakás, és üzlet) épület tervezésével bízta meg a Hajnal Építész irodát. Hajnal Zsolt vezető tervező ebbe a projektbe bevonta irodánkat (4n Építésziroda) is, így a feladat az épület engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítése volt.

A cél a terület fejlesztése, a területen zöld felület közbeiktatásával modern, minőségi urbánus lakókörnyezet, ezen belül magas építészeti minőségű lakások létrehozása volt. A terület Tóth Kálmán utca felőli teresedése, az itt tervezett városi park a földszinten erre nyílóan közösségi funkciójú helyiség és kisebb üzletek telepítését teszi lehetővé, ez egyben megbízónk kérése is.

Az épület kialakításánál fontos tényező volt az épülettömbök szellős megosztása, kitöltése aktív zöld területekkel, az épülettömegek közt üvegezett átlátható vertikális közlekedő maggal, lépcsőházi kapcsolattal. A telek adottságait figyelembe véve modern homlokzati felületek kialakítását irányozták elő, a tömegek között víztiszta üvegezett felületekkel, egyben biztosítva az épülettömbök közti átlátható kapcsolatot a tervezendő intenzív zöldfelületre

Beruházó:Metrodom Kft.
Generál tervező:Hajnal Építész Iroda
Vezető tervező:Hajnal Zsolt
Építész tervező:Kendelényi Péter
Közreműködő építész iroda:4n Építésziroda
Projekt építész:Schadl Zoltán
Építész munkatársak:Tomasák Gergő, Fedor Lukács, Kőmíves Kata - 4N
Tartószerkezet:Méri Tamás
Épületgépészet:Lovas Albert
Elektromos:Gárgyán Attila
Épületszerkezet:Horváth Sándor
Kert:Dr. Balogh Péter István
Tűzvédelem:Csuba Bendegúz
Akusztika:Csott Róbert
Garázstechnológia:Rodé Lajos
Közútcstlakozás:Katona Márk
Bruttó szintterület:16.100 m2