Fertő-tavi vízitelep fejlesztése

Fertő-tó | 2019
ALKONYATKOR A RÁKOSPATAK FELŐL

A korábbi kiváló együttműködés után, irodánk újabb megbízást kapott a Tima Stúdiótól. Csapatunk 2019 második felében a Fertő-tavi fejlesztés második ütemében megvalósuló Ökocentrum, apartman házak, kilátó és madárles kiviteli tervein dolgozott.

A 2. ütem építészeti koncepciójának alapvető célja egy emblematikus, az egész fejlesztést szimbolizáló természetvédelmi épület és park kialakítása, ennek megfelelően a Fertőrákos felől a területre érkező látogatókat a telek déli végén található főépület, az Ökocentrum fogadja. A természeti értékek mesterséges, belső terekben történő kiállításán túl fontos az élővilág eredeti körülmények közötti bemutatása, emiatt az épület és az ökopark szorosan együttműködik, a belső kiállítási útvonal mintegy meghosszabbítása a parkban kígyózó tanösvény. A sétány mentén lettek elhelyezve madármegfigyelő építmények és egy kilátóépület.

Ennek az ütemnek keleti oldalát az északi feltáró úthoz kapcsolódóan az új, vízparti telepítésű üdülőházak határolják. Az üdülőházak telke tehát teljes hosszában közvetlen szomszédos a Fertő-tó vízfelületéve. Az eltérő alapterületű üdülőházak, amik összeépülnek a part mentén, eltérő szélességű sávokat foglalnak el a hosszúkás telken.

Generál tervező:Közti Zrt.
Vezető tervező:Tima Zoltán
Építész tervező:Márk Péter
Közreműködő építész iroda:4n Építésziroda Kft.
Projekt építészek:Tóth Csaba, Schadl Zoltán
Építész munkatársak:Fedor Lukács, Szabó Péter, Székács Tamás, Tomasák Gergő
Bruttó szintterület:7500 m2